Jak poznáte náhražky másla?
Určitě jste si v obchodě všimli výrobků, které vypadají jako máslo, ale „máslem“ se nenazývají. Proč? Protože nemohou. Jedná se o jeho náhražky.…
přečíst
Vejce – skvělý zdroj vitaminů a minerálů
Přemýšleli jste někdy nad tím, co se ve vejcích nachází jiného kromě tolik kontroverzního cholesterolu? Věřili byste tomu, že jsou vejce doslova…
přečíst
Benefity másla
Máslo a např. i vejce patří mezi potraviny, které v lidech vyvolávají kontroverzní reakce. Jedni na ně nedají dopustit, jiní z nich mají obavy.…
přečíst
Druhy másel u nás
Pokud někdy cestujete do zahraničí a libujete si v ochutnávání místních výrobků, možná jste tam zaregistrovali jiné druhy másel než u nás.
přečíst
Jakou má mít máslo barvu a konzistenci?
Jak to, že je někdy máslo spíše do běla, ale jindy pro změnu více do žluta? A jakou by mělo mít konzistenci, aby se vám s ním dobře pracovalo?
přečíst
Jak se vyrábí máslo
Viděli jste někdy dokument z výrobny másla? Pokud ne, možná jste si někdy představovali situaci: šikovné hospodyňky stloukají máslo v máselnici.…
přečíst