Pečený pstruh s čočkovým ragú
Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď,…
přečíst
Grilované papriky plněné balkánským sýrem
Ať už máte rádi lehkou večeři, preferujete vegetariánskou stravu, nebo chcete shodit pár kilogramů, potěší vás naše papriky z grilu. Budou příjemně měkké, provoněné létem a plné lákavě svěžího jogurtu s balkánským sýrem a bylinkami. Abychom z pokrmu získali co nejvíce vitaminů, těsně před podáváním ho zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, čímž jídlo získá trochu více šmrncu. S chutí do toho.
Tip: Věděli jste, že čím více má jogurt tuku, tím méně obsahuje bílkovin a také vápníku, protože tento minerál se váže právě na mléčnou bílkovinu? Nejvíce vápníku tedy obsahuje jogurt nízkotučný.
Ingredience
Ingredience
- 4 červené papriky
- 200 g balkánského sýra
- 200 g bílého jogurtu
- hladkolistá petržel
- sůl, pepř, olivový olej, citron
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Papriky necháme opálit ze všech stran a zakryjeme je vlhkou utěrkou, aby se zapařily. Po deseti minutách je oloupeme, rozpůlíme a vyčistíme od semínek.
- 2. Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí a pepřem.
- 3. Nakonec to celé přelijeme olejem a citronovou šťávou.
Další recepty
Pečený pstruh s čočkovým ragú
Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď,…
přečíst