Pečený pstruh s čočkovým ragú
Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď,…
přečíst
Vepřová panenka se šalvějovým máslem
Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.
Ingredience
- 1 vepřová panenka
- sůl
- pepř
- snítka šalvěje
- 1 červená cibulka
- 100 g másla
- pečené brambory
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
- 2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
- 3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
- 4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
- 5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
- 6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
Další recepty
Pečený pstruh s čočkovým ragú
Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď,…
přečíst